Sterrebeeld


Ram is een lenteteken en heeft hierdoor iets van een onstuimige lentebries. Of is het een voorjaarsstorm ?! Van Rammen wordt gezegd dat ze eenvoudig zijn, recht voor de raap, zonder maniertjes, ondernemend en zelfstandig, met een sterke wil en geldingsdrang, levendig en vurig, stormachtig en strijdbaar. Met Zon in Ram streef je naar onafhankelijkheid, je zal je eigen weg gaan, probleemloos initiatief nemen. Je leven ontstaat in je eigen ik en je vuur of je geldingsdrang wordt naar buiten gegooid, je toont je. Je zal willen opvallen, je wil iets betekenen. Je bent fier en je wil je bewijzen en affirmeren. Ram is een vuurteken, het is dan ook de strijder van de dierenriem, die durft in competitie treden, vaak provocerend. Ram is een jeugdig teken, wat onrijp, wil alles beleven en meemaken, is nog onervaren, botst wel hier en daar. Ram is niet doortrapt en trapt wel eens in de vallen die anderen opzetten. Rammen gaan recht door zee, zoeken achter veel dingen niets, lijken naïef en worden dan ook door meer complexe tekens wel eens bedrogen. Ram is spontaan en geeft zich totaal, zeker in zijn werk. Rammen zijn degenen die nieuwe wegen bewandelen, de pioniers, die het best in aanmerking komen voor onafhankelijke beroepen. Rammen leven met het hoofd naar de toekomst en bekommeren zich weinig om het verleden. Wat voorbij is, is voorbij, denkt de Ram. Rammen leven van het ogenblik, handelen sterk en eenduidig. De toekomst wenkt en de Ram staat vurig te koken bij al hetgeen hij nog kan ondernemen. Het nieuwe trekt aan. Ram is impulsief, leeft van impulsen, van plotse bevliegingen die opkomen in het ik en die moeten bewerkstelligd worden. Wie met een Ram leeft kan daar van meepraten. Rammen kunnen zich laten meeslepen door emotionele buien, woede is hen niet vreemd. Ram kan moeite hebben om dingen af te maken. Meestal laten ze de zaken half afgewerkt slingeren. Ram is een bruisend, dynamisch teken dat graag aan iets nieuw begint. Vol enthousiasme stort hij zich in het nieuwe en werkt zich te pletter. Tot ook dat vuurtje weer gedoofd is, meestal nogal vlug. Dan begint hij weer ijverig aan iets nieuw, Ram komt steeds met nieuwe ideeën aandraven. Beslissingen neemt de Ram meestal hals over kop, zonder nadenken. Zijn parool is "doen". Toch is de Ram ongerust en vooral over zijn eigenwaarde. Hij denkt steeds niet begrepen te worden, hoewel hij zelf wel eens oorkleppen opzet, want hij kan moeilijk naar anderen luisteren, laat staan begrijpen. Als je tegen een Ram praat dringt dat niet door, het gaat aan hem voorbij, ook opmerkingen. Rammen kunnen een voorkeur hebben voor ijzer. Het gevoelige lichaamsdeel is het hoofd.

Het heeft een enorm bakkes, is eigenwijs, betweterig, houdt van risico’s nemen, indruk maken en in de kijker staan. Type grote lantaarn, klein lichtje. Rarara…wat is het? Een brulaap, zeg je? Fout, het is gewoon een… RAM. Heeft deze man of vrouw je vlotjes ingepakt via een snelle wagen, afgetraind lijf of opvallende look? Zet je dan schrap want vanaf nu wordt er veel van jou verwacht. Omdat onze Ram uitgebreid wil pronken met jou, zijn verovering en verlengstuk. En natuurlijk heb je vanaf dat moment geen eigen leven meer. De Ram is voortaan je hele leven. Punt. En dus moet jij meteen aan het werk want Rammen zijn ongeduldig en veeleisend. Voor je er erg in hebt, sta je uren voor de spiegel, ben je op dieet en werk jij je pijnlijk uit de naad in de fitness. En dat allemaal om toch maar te voldoen aan het eisenpakket van je prikkelbaar, impulsief, naar tonnen aandacht snakkend liefje. Vrouwelijke Ram als partner? Deze onvervalste dramaqueen zuigt jouw aandacht en energie het klokje rond uit iedere vezel van je vermoeid hoofd en lijf. Tussen haakjes,je beseft toch dat je vanaf nu alleen nog maar tweede viool mag spelen? Want In de spotlights is er enkel plaats voor onbetwistbare, impulsieve, zich superieur wanende leiders. Voor Rammen dus. Bovendien weet en kan de Ramman of -vrouw alles beter dan jij en om het even wie. Als jij je in stilte afvraagt hoe het dan komt dat dit wonder op twee benen zo vaak naast de prijzen grijpt, volgt hier het antwoord. Jouw partner is en blijft in wezen zo naïef als een baby aan de borst. Levenslang, helaas. Rammen zijn de spreekwoordelijke ezels die zich twee keer ( of meer, jawel) aan krek dezelfde steen stoten. Kom je in opstand tegen je lot of ga je van pure ellende dan maar stiekem schransen? Opgelet: daar komen heibel, ‘lovehandles’, zwabberbuikjes en cellulitis van. Tot grote ergernis van onze Ram die ook hier evenmin tot begrip en compromis bereid is. Wees ervan overtuigd dat deze macho/macha weldra op jacht zal gaan naar ander en beter. Waarna je zonder veel spijt zal ingeruild worden een meer gestroomlijnd, blitser en volgzamer exemplaar. Jouw Ram heeft graag het hoogste én het laatste woord. Tot slot: Rampartners zijn geen grote denkers, veeleer sterke doeners. De grootste schrik van deze helden is: over het hoofd gezien worden en gecatalogeerd staan als onbenullig of waardeloos.HAZELAAR (Buitengewoon)

Hoewel veeleer ingetogen, weet je perfect hoe indruk te maken op anderen. Want je charmante en begripvolle aard maken je populair. Je bent eerlijk, niet veeleisend en oordeelt altijd heel zorgvuldig. In de liefde ben je verdraagzaam en weet je sfeer te scheppen maar je blijkt helaas een onstandvastige minnaar/minnares te zijn. Je kan je bewust inzetten voor een sociaal doel.


Robijn: koningssteen. Bevordert de rechtvaardigheid en onafhankelijkheid. Opgelet: kan evenwel jaloezie en uit de hand lopende oerdriften opwekken.


Ram: voor deze impulsieve leider boordevol dadendrang en zelfvertrouwen: donkere chocolade gevuld met kersen. Type Mon Cheri. En ook nog: een overheerlijke moelleux. Dit is een chocoladetaart met een hart van nog vloeibare chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten